ایمنی آسانسور

اول ایمنی بعد کار؛ جمله ای آشناست که بارها آن ها را در جاهای مختلف دیده یا شنیده ایم؛ در واقع ایمنی هر وسیله ای نسبت به عملکرد آن اولویت دارد؛ به خصوص در دستگاه هایی همانند آسانسور که افراد مختلفی از آن استفاده می کنند؛ در این سیستم ها هر مساله ای که ایمنی آن ها را تحت الشعاع قرار دهد، می تواند حادثه آفرین باشد. هر چند آسانسورها جابجایی را در بین طبقات برج ها و آپارتمان های بلند بسیار آسان کرده اند؛ اما پیش از هر  گونه استفاده ای، از ایمنی آن ها باید اطمینان پیدا کرد. ما در این مطلب می خواهیم 10 نکته طلایی درباره ایمنی آسانسور را بیان کنیم که می تواند برای کاربران استفاده کننده از این دستگاه ها و همچنین مدیران ساختمان ها مفید باشد.

  • به هنگام سوار شدن در آسانسور به درستی از آن استفاده کنید

با این که سوار شدن بر آسانسور و استفاده از آن برای بسیاری از افراد یک مساله روزمره و ساده است، اما باید در هر بار، به درستی از این وسیله استفاده کرد. آسانسورها تجهیزات پیچیده ای هستند که قطعات بزرگ و کوچکی عملکرد آن ها را ممکن می سازند. بنابراین باید به درستی از این دستگاه ها استفاده کرد تا قطعات  آن ها دچار خرابی و ایراد نشوند. برای مثال نباید به درب های آسانسور فشار آورده و به آن ها تکیه زد. زیرا ممکن است منجر به باز شدن ناگهانی درب ها شده و حوادث ناگواری رخ دهد. یا این که امکان دارد سنسور درب گیر کند و پس از توقف آسانسور، درب باز نشود. از دیگر کارهایی که مربوط به استفاده نادرست از آسانسور بوده، جلوگیری از بسته شدن درب های کابین است. وقتی کاربران مانع از بسته شدن درب کابین شوند، این کار اختلال در عملکرد درب ها را ایجاد می کند که ممکن است سوانح مختلفی را به بار آورد.

  • به سرویس و نگهداری منظم اهمیت زیادی دهید.

اگر شما مالک یا مدیر ساختمان هستید، به سرویس و نگهداری منظم آسانسور اهمیت زیادی دهید. شما باید مطمئن شوید که سیستم آسانسور به طور منظم تست و بازرسی می شود. در این خصوص پس از خرید آسانسور نسبت به سرویس و نگهداری آن توسط شرکت سازنده اقدام کنید. سرویس و نگهداری آسانسور هر چقدر هم هزینه اضافی داشته باشد، ارزش آن را دارد که شما در بودجه خود این هزینه را بگنجانید. زیرا این کار باعث می شود که از وقوع حوادث برای صدها یا هزاران نفر که از آسانسور استفاده می کنند، تا حدود زیادی جلوگیری شود. البته هزینه کردن برای سرویس و نگهداری منظم و دوره ای می تواند از خسارات زیادی که در اثر خرابی های ناگهانی به بار می آیند نیز جلوگیری کند. در این خصوص شرکت اوکسین لیفت از جمله شرکت های معتبر و باسابقه ای است که پس از فروش آسانسورها، خدمات سرویس و نگهداری آن ها را در کیفیت بالا و به صورت دوره ای و منظم به مشتریان ارائه می کند.

  • در هنگام آتش سوزی یا سایر شرایط اضطراری از آسانسور استفاده نکنید

وقتی در ساختمان آتش سوزی رخ داده یا سایر شرایط اضطراری همانند زلزله وجود دارد، از آسانسور اصلا استفاده نکنید. اما مشاهده می شود در هنگام وقوع این گونه شرایط اضطراری افراد دستپاچه شده و به طرف آسانسور هجوم می آورند تا از ساختمان خارج شوند. در این صورت باید به ساکنان ساختمان ها آموزش داده شود که در مواقع اضطرای همانند آتش سوزی از آسانسور استفاده نکنند. زیرا استفاده از آسانسور در مواقع آتش سوزی باعث گیر کردن دستگاه در بین طبقات آن هم به علت قطع برق می شود. در چنین شرایطی بهتر است برای محافظت از خود از پله ها استفاده کنید که راهکار ایمنی محسوب می شود.

  • وقتی می خواهید سوار آسانسور شوید عجله نکنید

خیلی از ما عادت کرده ایم که به محض باز شدن درب کابین، عجله می کنیم که سوار آسانسور شویم. اما این کار از نظر مسائل ایمنی می تواند خطرآفرین باشد. در این مواقع توصیه می شود که اجازه دهید ابتدا مسافران از کابین خارج شوند، بعد شما وارد شوید. این نکته به قدری اهمیت دارد که حتی برای رسیدن به جایی یا انجام کاری که خیلی عجله دارید، باید رعایت کنید. عجله کردن شما و به زور وارد شدن به کابین پیش از پیاده شدن مسافران باعث می شود تا افراد در لابلای دست ها و پاها دچار آسیب های جسمی شوند و استرس زیادی را تحمل کنند. پس احترام به مسافران دیگر و عجله نداشتن در موقع سوار شدن به آسانسور نکته مهمی است که می تواند از ایجاد آسیب های جسمی برای افراد جلوگیری کند.

  • مراقب کودکان در آسانسور باشید

کودکان همیشه در موقع سوار شدن به آسانسور احساس شور و شوق کرده و به روش های مختلف سعی می کنند در آن بازی کنند. به همین دلیل است که اگر کودکان را به همراه خود دارید آن ها را در آسانسور محکم نگاه دارید و مراقب شان باشید. در غیر این صورت بازی کردن آن ها می تواند اختلال در عملکرد صحیح آسانسور را ایجاد کند. برای مثال آن ها ممکن است جلوی درب آسانسور بایستند و مانع بسته شدن آن شوند. یا کلیدهای مختلف را فشار دهند و در رسیدن کابین به دیگر طبقات تاخیر ایجاد کنند و مسافران معطل شوند. البته جلوگیری از باز و بسته شدن درب ها و بازی کردن با کلیدها با اختلال در عملکرد آسانسور خود می تواند باعث بروز حوادث شود. در این صورت مسئولیت شماست که از کودکان خود مراقبت کنید تا آن ها آداب استفاده درست از آسانسور را رعایت کنند.

  • سوار آسانسورهای شلوغ نشوید

آسانسورها ظرفیت تعریف شده ای دارند و سوار شدن بیش از حد در آن ها ممکن است باعث بروز حادثه شود. بنابراین اگر آسانسور به طبقه شما رسید و در آن افراد زیادی سوار شده بودند، از سوار شدن در آن خودداری کنید. این کار برای زمان اندکی جابجایی شما را به تاخیر می اندازد، اما مطمئنا بهتر از این است که آسانسور در طبقه ای گیر کند.  زیرا با توجه به محدودیت وزن، در صورت سنگین شدن آسانسور اختلال در عملکرد آن ایجاد می شود که ممکن است ناگهان در طبقه ای توقف کرده و گیر کند. یا این که حتی در بدترین حالت ممکن به پایین سقوط کند که در این شرایط سوانح جانی غیر قابل اجتناب است. پس وقتی مشاهده کردید آسانسور پس از توقف همچنان افراد زیادی در آن هستند که قصد پیاده شدن ندارند، با خونسردی از وارد شدن به آن خودداری کنید. سپس اندکی منتظر بمانید تا سوار کابین بعدی شوید.

  • در هنگام ورود و خروج از کابین دقت کنید که با طبقه همسطح باشد

یکی دیگر از نکات مهم درباره ایمنی آسانسورها آن است که در هنگام ورود و خروج به داخل کابین از همسطح بودن آن با طبقه مطمئن شوید. در برخی از مواقع به دلیل اختلال در سیستم الکترونیکی و مکانیکی آسانسور، کابین در هنگام توقف با طبقه تراز نمی شود. همسطح نشدن کابین با طبقه خود علت برخی از حوادث است. به دلیل آن که پاهای افراد با لبه کابین یا طبقه گیر کرده و ناگهان به داخل آسانسور یا راهرو می افتند. در این شرایط ممکن است صدمات بدنی به آن ها وارد شود.

  • در مواقعی که ساختمان خلوت است از آسانسور استفاده نکنید

توصیه می شود در مواقعی که ساختمان خلوت است و به ندرت کسی به آن وارد یا خارج می شود از آسانسور استفاده نکنید و از پله ها بالا یا پایین بروید. اگر چه می دانیم این کار بسیار دشوار و پرزحمت است. اما به این فکر نیز باشید که اگر به تنهایی از آسانسور استفاده کنید و ناگهان با مشکلی همانند گیر کردن کابین روبرو شوید در آن موقع می خواهید چه کار کنید. در این شرایط می گویید ای کاش از پله استفاده می کردید و سوار بر آسانسور نمی شدید. علاوه بر ساختمان خود، وقتی وارد ساختمان های دیگر نیز شدید که به نظر می رسد خلوت باشد و کسی در آن تردد نمی کند، ریسک نکرده و از آسانسور استفاده نکنید.

  • وقتی آسانسور گیر کرد، خونسرد بوده و اقدامات لازم را انجام دهید

گیر کردن آسانسور در بین طبقات برای خیلی از افراد می تواند شبیه یک کابوس ترسناک باشد. به خصوص  برای افرادی که در حالت عادی نیز به هنگام سوار شدن در آسانسور ترس و اضطراب دارند. اما اگر آسانسور به هر علتی گیر کرد، لازم است ابتدا خونسردی خود را کاملا حفظ کنید و به دیگران نیز بگویید خونسرد باشند. سپس از طریق فشردن زنگ هشدار اضطراری یا دکمه تماس، مسئولین مربوطه را آگاه سازید. یا این که با گوشی خود به دیگران زنگ بزنید و به آن ها بگویید که چه اتفاقی برای تان افتاده است. همچنین سعی نکنید به هر روشی که شده است درب ها را باز کنید. زیرا اگر درب ها هم باز شوند، فضای روبروی شما دیواره چاهک آسانسور است و فضایی برای خروج وجود ندارد و ممکن است در آن شرایط ناگهان حوادثی برای تان رخ دهد.

  • از روبرو سوار کابین شده یا از آن پیاده شوید.

وقتی می خواهید سوار آسانسور شده یا از آن پیاده شوید، با دقت از روبرو حرکت کنید. یعنی وقتی می خواهید به داخل کابین بروید آن را در مقابل خود دیده و به همان شکل سوار شوید. در موقع پیاده شدن نیز باید طوری عمل کنید که کاملا از روبرو وارد راهرو شوید. نباید به شکل عقب آمدن یا از پهلو سوار بر کابین شده یا از آن خارج شوید. این نوع سوار و پیاده شدن می تواند باعث وقوع حوادثی شود.

 

با خواندن این مطلب با ده نکته طلایی درباره ایمنی آسانسور آشنا شدید. البته ایمنی آسانسورها تنها به این ده نکته محدود نمی شود و لازم است همواره نکات را به طور کامل در هنگام استفاده از این دستگاه ها رعایت کنید. زیرا حوادث بسیاری در طول سال ها استفاده از آسانسورها در شهرهای مختلف اتفاق افتاده اند که بسیاری از آن ها به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی توسط کاربران بوده است.

دیدگاهی وجود ندارد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *