آسانسور خودروبر یکی از انواع سیستم های آسانسور به شمار می رود که برای جابجایی خودروها مورد استفاده قرار می گیرد. آسانسور ماشین بر در اماکنی همانند پارکینگ های طبقاتی، نمایشگاه ها، گاراج ها و …. نصب و راه اندازی می شود. نصب این سیستم ها در این گونه اماکن باعث صرفه جویی در زمان جابجایی خودروها شده و همچنین فضای پارک کردن آن ها می شود. علاوه بر این در بسیاری از پارکینگ های طبقاتی، ایجاد رمپ های تند باعث شده است که ورود و خروج خودروهایی همانند شاسی بلند با مشکل روبرو شود. در این صورت آسانسور خودروبر سیستمی است که به راحتی می تواند بدون وجود رمپ های تند، خودروها را به صورت عمودی بین طبقات پارکینگ جابجا کند.
آسانسور خودروبر یا آسانسور ماشین بر چیست؟
آسانسور ماشین بر یکی از آسانسورهای پرقدرت به شمار می رود که برای جابجایی عمودی خودروها در مکان های مختلف به کار برده می شود. این سیستم ها به طوری طراحی و ساخته می شوند که جابجایی خودروها با ابعاد و وزن های مختلف امکان پذیر باشد. میزان ظرفیت این سیستم ها می تواند بین 2 تا 20 تن بار متغیر باشد. از این رو این آسانسورها از نوع پرقدرت محسوب می شوند. این دستگاه ها باید به نحوی طراحی و ساخته شوند که از ویژگی های کاربری آسان و ایمنی بالا برخوردار باشند. همچنین تولید و راه اندازی آن ها باید مطابق با استانداردها و ضوابط مربوط به آسانسورهای خودروبر انجام شود.
پروژه آسانسور خودروبر – اجرا شده توسط شرکت اوکسین لیفت
انواع آسانسور خودروبر
آسانسورهای ماشین بر را می توان بر حسب دو معیار مکان مورد استفاده و سیستم محرکه آن به انواع مختلفی تقسیم کرد. در ادامه به بررسی انواع آسانسور خودروبر بر حسب دو معیار گفته شده می پردازیم.
- بر اساس مکان مورد استفاده
این نوع دستگاه ها را می توان بر حسب مکان مورد استفاده به دو نوع آسانسور خودروبر ساختمان و پارکینگ تقسیم کرد. آسانسور خودروبر ساختمان در ساختمان ها و آپارتمان هایی استفاده می شود که طبقات پایین آن به پارکینگ اختصاص داده شده است. یا این که در کنار ساختمان های مسکونی یا اداری و …. پارکینگ مجزایی وجود دارد که خودروها در طبقات مختلف آن پارک می شوند.
آسانسور ماشین بر پارکینگ، برای نصب و راه اندازی در پارکینگ های طبقاتی، نمایشگاه های ماشین و ….. طراحی و تولید می شود. این نوع سیستم ها از نظر قطعات، ظرفیت، ابعاد، قیمت و …. با آسانسورهای خودروبر ساختمان های تفاوت هایی دارند.
- بر اساس سیستم محرکه
آسانسورهای ماشین بر عمدتا با دو نوع سیستم محرکه کششی و هیدرولیک کار می کنند. این دو نوع سیستم محرکه هر کدام ویژگی های فنی خاصی دارند که باعث تفاوت کاربرد آن ها نیز می شود. در ادامه هر کدام از این سیستم ها را در آسانسورهای خودروبر مورد بررسی قرار داده ایم.
- سیستم های کششی
این نوع آسانسورهای خودروبر از اجزایی همانند الکتروموتور، سیم بکسل ها، فلکه کششی، گیربکس در برخی مدل ها، وزنه تعادل و ….. تشکیل می شوند. این سیستم های خودروبر از فناوری آسانسورهای کششی در ساختمان ها تبعیت می کنند. به این نحو که پس از شروع به کار الکتروموتور، نیروی دورانی به فلکه کششی منتقل و باعث گردش آن می شود. این فلکه نیز با چرخش خود به وسیله سیم بکسل هایی که روی آن قرار گرفته اند، باعث بالا یا پایین بردن کابین می شود. این سیستم ها در ساختمان هایی استفاده می شود که ارتفاعی بیش از سه طبقه دارند.
- سیستم های هیدرولیک
سیستم های هیدرولیک در آسانسورهای خودروبر بیشتر کاربرد دارند. این نوع سیستم ها برای پارکینگ ها و ساختمان هایی به کار می رود که حداکثر ارتفاع آن ها به سه طبقه می رسد. زیرا ویژگی های فنی این نوع آسانسورها به گونه ای است که قابلیت استفاده در ساختمان های مرتفع را ندارند. این دستگاه ها از قطعات و تجهیزاتی از قبیل موتور هیدرولیک، پمپ هیدرولیک، روغن هیدرولیک، جک ها، پیستون ها و …. تشکیل می شوند. نحوه کار این سیستم ها به این صورت است که وقتی موتور هیدرولیک شروع به کار می کند، پمپ های هیدرولیک را نیز به کار می اندازد. این پمپ ها روغن هیدرولیک را در مخزن آن فشرده می کنند. با فشرده شدن روغن، نیروی بسیاری زیادی تولید می شود که پیستون ها و جک ها را به حرکت درمی آورد. جک ها یا از زیر یا از کناره ها به کابین متصل هستند. حرکت جک ها به بالا یا پایین در اثر فشرده شدن یا کاهش فشار روغن، باعث بالا رفتن و پایین آمدن کابین می شود.
ضوابط آسانسور خودروبر
در این بخش به بررسی مهم ترین ضوابط و الزاماتی پرداخته ایم که باید در تولید و راه اندازی آسانسورهای خودروبر آن ها را به طور کامل رعایت کرد.
-
- نصب آسانسور خودروبر در پارکینگ های طبقاتی ساختمان ها اعم از مسکونی، اداری، تجاری، عمومی و ….. نباید به عنوان تنها مسیر ورود و خروج خودروها باشد. از این رو علاوه بر آسانسور، باید راهرو و رمپ مخصوص ورود و خروج خودروها نیز ساخته شود.
- در پارکینگ های طبقاتی و ساختمان هایی که طبقات پارکینگ مجزا دارند، تعداد آسانسور خودروبر باید بر اساس میزان تردد خودروها و محاسبه ترافیک آن تعیین شود.
- به منظور تامین برق آسانسور در مواقع قطعی برق باید از نیروی برق ثانویه یا ژنراتور استفاده شود.
- در ساختمان هایی که نصب و راه اندازی آسانسور خودروبر مجاز محسوب می شود، ضروری است ضوابط مبحث سوم از مقررات ملی ساختمان در ارتباط با مسیرهای خروج، سیستم های اعلام و اطفای حریق و …. به طور کامل رعایت شود.
- هدایت و کنترل آسانسور خودروبر ترجیحا باید توسط اوپراتور ماهر و آموزش دیده انجام شود.
- درب کابین در آسانسور خودروبر باید به شکل مجزا و از نوع اتوماتیک باشد. البته درب های طبقات نیز باید به شکل اتوماتیک باز و بسته شوند.
- ضروری است در قسمت سقف کابین و بالای چاهک آسانسور فن های مکنده ای تعبیه شود تا گاز و دودهای خروجی از اگزوز خودروها را تخلیه کند. این فن ها باید با حجم کابین تناسب داشته باشند.
- تعبیه سیستم تراز مجدد طبقه در آسانسور ماشین بر الزامی است.
- در هر دو دیواره چپ و راست کابین باید یک شاسی احضار نصب شود. این شاسی ها باید به نحوی نصب شوند که راننده بتواند به راحتی در حین ورود یا خروج خودرو از کابین، به آن ها دسترسی داشته باشد.
- ورودی های کابین باید مجهز به چشم الکترونیکی دو یا سه بعدی باشند.
- اتاق موتورخانه در آسانسورهای خودروبر کششی و هیدرولیک با توجه به ظرفیت آسانسور باید ابعادی در مقادیر زیر داشته باشد:
آسانسور کششی: طول: 640 تا 690 سانتی متر؛ عرض: 370 تا 420 سانتی متر، ارتفاع: 200 سانتی متر
آسانسور هیدرولیک: در این آسانسورها اندازه طول، عرض و ارتفاع یکسان است و باید حدود 200 سانتی متر باشد.
- نباید هیچ گونه صدا یا لرزشی از کابین به هنگام بالا یا پایین رفتن ایجاد شود.
ابعاد آسانسور خودروبر
کابین در آسانسور خودروبر با ابعاد مختلفی ساخته می شود. اما به طور استاندارد باید طول و عرض کابین حداقل به اندازه 3 در 6 متر طراحی و ساخته شود. البته ارتفاع آن نیز باید استاندارد بوده و حداقل به 200 سانتی متر برسد.
قیمت آسانسور خودروبر
این سیستم ها در بازار با قیمت های متفاوتی عرضه می شوند. تفاوت قیمت ها نیز به دلیل عوامل مختلفی است که در تعیین قیمت این دستگاه ها تاثیر دارد. در ادامه به این عوامل اشاره کرده ایم.
- نوع سیستم محرکه از لحاظ کششی یا هیدرولیک بودن
- نحوه نصب جک ها در سیستم هیدرولیک
- تعداد طبقات ساختمان یا پارکینگ طبقاتی
- میزان ظرفیت کابین بر حسب وزن قابل تحمل
- ابعاد کابین بر حسب سانتی متر
- شرکت سازنده و راه اندازی کننده
- کیفیت و استاندارد بودن قطعات به کار رفته در آسانسور
- میزان سرعت کابین
- نوع تجهیزات و امکانات به کار رفته در آسانسور
- میزان اقدامات لازم برای آماده سازی چاهک
- ابعاد قطعات آسانسور و میزان آهن کشی
- هزینه های مربوط به دریافت تاییدیه استاندارد
- نوع بیمه آسانسور و میزان تعهدات آن
- نوع گارانتی و خدمات مربوط به آن
- مدت زمان انجام مراحل نصب و راه اندازی
- داخلی یا خارجی بودن قطعات
- و غیره
شرکت اوکسین، برندی نام آشنا در تولید انواع آسانسورهای خودروبر
شرکت اوکسین یکی از برندهای شناخته شده و باسابقه در صنعت آسانسور محسوب می شود که در بخشی از فعالیت های خود به تولید انواع آسانسورهای خودروبر یا ماشین بر می پردازد. شرکت اوکسین در ساخت انواع آسانسور ماشین بر، از جدیدترین فناوری ها و تجهیزات استفاده می کند. سیستم هایی که این شرکت تولید می کند در عین داشتن کیفیت بالا، از کارایی قابل توجهی نیز برخوردارند. شرکت اوکسین می کوشد در ساخت سیستم های خودروبر از قطعات و تجهیزات استاندارد و بسیار باکیفیت استفاده کند. به طوری که تمام قطعات استفاده شده در ساخت این سیستم ها از نوع اصلی بوده و ساخت برندهای معتبر است. مشتریانی که محصولات شرکت اوکسین را خریداری کنند، می توانند آسوده خاطر باشند که سیستم مناسب و باکیفیتی را خریداری کرده اند. همگی محصولات این شرکت از جمله آسانسور خودروبر با گارانتی معتبر به خریداران عرضه می شود. گارانتی محصولات این شرکت، مدت زمان بالایی دارد و بسیاری از خرابی ها و تعویض قطعات را پوشش می دهد. با توجه به این مطالب گفته شده، برای تجهیز ساختمان یا پارکینگ طبقاتی خود به آسانسور ماشین بر، محصولات شرکت اوکسین می تواند بهترین انتخاب باشد.
دیدگاهی وجود ندارد!