آسانسور صنعتی

آسانسور صنعتی یکی از انواع سیستم های آسانسور محسوب شده که در صنایع و کارخانه های بزرگ از آن استفاده می شود. این سیستم ها را می توان نوعی آسانسور کارگاهی نیز محسوب کرد که با نصب و راه اندازی آن ها، جابجایی بار و تجهیزات و حتی کارکنان کارخانه ها و صنایع بسیار آسان شده است. این آسانسورها بار و تجهیزات مختلف را به وسیله اتاقکی حمل می کنند. این اتاقک در واقع کارکرد کابین را در آسانسورهای مسکونی برعهده دارد و حول یک محور، بالا یا پایین می رود. این آسانسورها از لحاظ ایمنی در سطح بالایی قرار دارند و تا هر ارتفاعی می توان آن ها را نصب کرد. در ادامه به بررسی آسانسور صنعتی و موضوعات مربوط به آن پرداخته ایم.

شرکت اوکسین با برخورداری از تجهیزات مدرن و با فناوری بالا، انواع آسانسورهای صنعتی را با بالاترین عملکرد، کیفیت و ایمنی طراحی میکند.

تماس با آسانسور اوکسین لیفت

مشخصات فنی آسانسورهای صنعتی

در این بخش مشخصات فنی آسانسورهای صنعتی را مورد بررسی قرار داده ایم. این مشخصات باعث تمایز این سیستم ها از دیگر انواع آسانسورها می شود.

  • این دستگاه ها برای جابجایی بار و مصالح ظرفیتی بین 500 تا 3000 کیلوگرم دارند.
  • کابین یا اتاقک این آسانسورها تماما از جنس فلز ساخته می شود که با فنس یا ورق پانچ شده اند. درب آن ها نیز از نوع آکاردئونی است.
  • این آسانسورها می توانند با سرعتی بین 2 تا 6 متر بر ثانیه حرکت کنند.
  • برای طراحی کابین، ابعاد آن را متناسب با ابعاد چاهک در نظر می گیرند.
  • این سیستم ها از سیستم محرکه کششی با وینچ برخوردارند.
  • آسانسورهای صنعتی از ترمز پاراشوت برخوردارند. این ترمز به هنگامی که سرعت آسانسور بیش از حد مجاز شود، با عملکرد خودکار خود کابین را متوقف کرده و از سقوط آن جلوگیری می کند.
  • علاوه بر ترمز پاراشوت، آسانسورهای صنعتی از ترمز الکترومغناطیسی نیز برخوردارند که در قسمت پشت الکتروموتور تعبیه می شود. این ترمز به هنگام رسیدن کابین به ایستگاه باعث توقف آن می شود. همچنین مانع از بازگشت کابین به طرف پایین به هنگام داشتن بار می شود.
  • این دستگاه ها از سیستم اضافه بار (over load) برخوردارند که اگر وزن بار درون کابین بیش از میزان مجاز باشد، این سیستم از حرکت کابین جلوگیری می کند.

کاربردهای آسانسور صنعتی

آسانسورهای صنعتی کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. در زیر به کاربردهای این سیستم ها به تفکیک در صنایع مختلف اشاره کرده ایم.

  • انواع کارخانه ها و واحدهای تولیدی
  • انبارهای کالاها
  • صنایع دریایی
  • صنایع نیروگاهی
  • صنعت سدسازی
  • صنایع فلزی از جمله تولید فولاد، روی، آلومینیوم و ….
  • صنایع نفت و پتروشیمی
  • صنایع معدنی

انواع آسانسور صنعتی

انواع آسانسور صنعتی

آسانسورهای صنعتی بر اساس نوع کاربری آن ها به چند نوع مختلف تقسیم می شوند. هر یک از این انواع برای کاربرهای خاص نصب و راه اندازی می شوند.

  • آسانسور صنعتی حمل بار و افراد

این نوع آسانسور صنعتی به گونه ای طراحی شده است که هم بتواند بار و هم افراد را بین طبقات کارخانه ها و محیط های صنعتی جابجا کند. در طراحی و ساخت این آسانسورها باید استانداردهای خاص جابجایی بار و مسافران هر دو به طور کامل رعایت شود.

  • آسانسورهای صنعتی باری

این نوع آسانسورهای صنعتی منحصرا برای جابجایی بارهای سنگین بین طبقات تولید می شوند. در اغلب به این تجهیزات، بالابرهای صنعتی یا باربر نیز گفته می شود. این سیستم ها ظرفیت بالایی برای جابجایی بارهای سنگین دارند. در عین حال از استحکام و ایمنی بسیار بالایی نیز برخوردارند. به طوری که در ساخت قطعات آن ها از فلزات بسیار مستحکم همانند فولاد استفاده می شود.

  • آسانسورهای صنعتی باری از نوع فوق سنگین

این نوع آسانسورهای باری برای جابجایی بارهایی با وزن بسیار زیاد ساخته می شوند. این بالابرها به میزان بسیار بالایی ظرفیت دارند و عمدتا با سیستم محرکه هیدرولیک کار می کنند. این آسانسورها معمولا سرعت بسیار پایینی دارند. زیرا در این صورت می توان برای کنترل بهتر آسانسور در شرایط اضطراری سریع تر وارد عمل شد.

  • آسانسورهای صنعتی ضد انفجار

برخی از محیط های صنعتی به دلیل وجود گازهای انفجاری مستعد بروز انفجار و حریق گسترده هستند. در این صورت آسانسورهای صنعتی که در این محیط نصب و راه اندازی می شود، باید از نوع ضد انفجاری باشند. آسانسورهای صنعتی ضد انفجار می توانند در این محیط ها بدون آن که جرقه انفجاری ایجاد کنند، به کار خود ادامه دهند. البته باید طراحی و تولید این آسانسورها به نحوی باشد که در حین کار و اصطکاک قطعات، هیچ گونه جرقه ای تولید نکنند.

  • آسانسورهای صنعتی لیفتراک بر

آسانسورهای صنعتی لیفتراک در کارخانه های بزرگ به منظور جابجایی کالاها و مواد اولیه بین طبقات استفاده می شود. در این آسانسورها لیفتراک با پالت های بار درون کابین قرار گرفته و آسانسور با حرکت خود، آن را بین طبقات مختلف جابجا می کند. در کابین این سیستم ها یک یا چند لیفتراک با بار خود می تواند درون آن قرار بگیرد. این آسانسورها از لحاظ ظاهر و نیز ساختار فنی به آسانسورهای خودروبر شباهت دارند. قطعات و تجهیزات این نوع سیستم ها وزن و استحکام بالایی دارند تا بتواند انواع لیفتراک ها و بارهای سنگین را بدون هیچ مشکلی جابجا کند.

  • آسانسور صنعتی سرویس

آسانسورهای صنعتی سرویس نوعی از بالابرها هستند که برای جابجایی تکنسین ها و تعمیرکاران در بین طبقات مختلف کارخانه ها استفاده می شود. این سیستم ها علاوه بر جابجایی این افراد، به میزان کمی نیز می توانند بار جابجا کنند. این بارها می تواند ادوات و تجهیزاتی همانند دستگاه جوش، جعبه ابزار، مخزن گاز و …. باشند. از این آسانسورها عمدتا در مواقع سرویس و تعمیرات تجهیزاتی به کار برده می شود که در ارتفاع بالایی از کارخانه ها قرار دارند. از جمله کاربردهای این نوع سیستم ها می توان به پتروشیمی ها و کارخانه های فولادسازی اشاره کرد.

  • آسانسورهای صنعتی ساختمانی

آسانسورهای صنعتی ساختمانی در پروژه های ساخت و ساز همانند ساخت برج ها و ساختمان های بلند به منظور جابجایی بار و مسافر استفاده می شوند. البته برخی از مدل های این نوع آسانسورها تنها به حمل بار اختصاص دارند. مکانیزم این آسانسورها به گونه ای است که کابین برای جابجایی باید از یک سیستم دنده و شانه استفاده کند.

  • آسانسورهای صنعتی ضد غبار

این نوع از آسانسورهای صنعتی در محیط هایی استفاده می شود که غبارهای موجود در آن شدت و غلظت بالایی دارند. در این گونه محیط های صنعتی حجم و شدت غبارها به قدری است که می تواند از کار کردن دستگاه ها و تجهیزات مختلف جلوگیری کند. به همین دلیل آسانسورهای صنعتی ضد غبار، تجهیزاتی است که غبارهای موجود در محیط، نمی تواند اختلالی در کارکرد آن ایجاد کند. زیرا قطعات و تجهیزات این سیستم ها از موادی ساخته می شود که در برابر غبارها مقاوم بوده و از عملکرد سیستم محافظت می کنند.

قیمت آسانسورهای صنعتی

قیمت آسانسورهای صنعتی

عوامل مختلفی روی قیمت آسانسوهای صنعتی تاثیرگذار هستند. هر کدام از این عوامل متناسب با تاثیری که دارد، به طور مجموع قیمت آسانسور صنعتی را تعیین می کنند. در این بخش به بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت این تجهیزات اشاره کرده ایم.

  • نوع آسانسور صنعتی عامل مهمی است که باعث تفاوت قیمت این آسانسورها می شود. آسانسورهای صنعتی نیز با توجه به معیارهایی از قبیل کاربری، سیستم محرکه و نوع فناوری به کار رفته در آن به انواع مختلفی تقسیم می شود. هر کدام از این انواع قیمت خاص خود را دارد.
  • ظرفیت کابین عامل دیگری است که در تعیین قیمت آسانسور صنعتی تاثیر می گذارد. همان طور که در بالا اشاره کردیم این سیستم ها می توانند ظرفیتی بین 500 تا 3000 کیلوگرم داشته باشند. در این صورت سیستم هایی که ظرفیت کم تری داشته، قیمت پایین تری نیز دارند. برعکس با افزایش ظرفیت قیمت سیستم نیز بالاتر می رود. زیرا آسانسور به تجهیزات و قطعات بزرگ تر و پرقدرت تری از جمله موتور قدرتمندی نیاز دارد تا بتواند باری به میزان 2 تا 3 تن را جابجا کند.
  • کیفیت و برند قطعات از جمله عواملی است که روی قیمت آسانسورهای صنعتی تاثیر دارد. مسلما قطعات باکیفیت که محصول برندهای اصل و معتبر باشند، باعث افزایش قیمت آسانسور می شود. بدیهی است قطعات برندهای بزرگ خارجی با قیمت های بسیار بالاتری نسبت به محصولات شرکت های داخلی عرضه می شوند.
  • سفارشی بودن آسانسور صنعتی عامل مهمی است که روی قیمت سیستم تاثیر زیادی می گذارد. آسانسورهای صنعتی همانند انواع دیگر آسانسور، از گستردگی قطعات برخوردارند. در این صورت برخی از مشتریان ممکن است اقدام به سفارشی سازی قطعات کنند. یعنی برخی از قطعات به انتخاب مشتریان روی سیستم نصب می شود. یا این که قطعاتی را انتخاب کنند که کیفیت بالاتری دارد. در این حالات آسانسور به نوعی سفارشی سازی می شود و قیمت آن افزایش زیادی پیدا می کند.
  • ابعاد کابین و قطعات آسانسور روی قیمت نهایی آن تاثیر زیادی می گذارد. کابین در آسانسورهای صنعتی در ابعاد مختلف ساخته می شود. هر چه ابعاد بزرگ تر باشد، نیاز به صفحات فلزی و قطعات بیشتری برای ساخت کابین وجود دارد. علاوه بر کابین، قطعات و تجهیزات دیگر نیز هر چه ابعاد بزرگ تری داشته باشد، نیاز به مواد اولیه بیشتری دارد که در آخر قیمت نهایی آسانسور را بالاتر می برد.
  • ارتفاع ساختمان و تعداد طبقات آن از جمله دیگر عواملی است که روی قیمت آسانسور صنعتی تاثیر می گذارد. هر چه ارتفاع ساختمان بالاتر برود، علاوه بر آهن کشی بیشتر، به ایستگاه های بیشتری نیز نیاز دارد. در این صورت برای هر ایستگاه باید تجهیزات و قطعات مربوط به آن نصب شود. تمامی این موارد قیمت نهایی آسانسور صنعتی را افزایش خواهد داد.

شرکت اوکسین، برندی پیشتاز در تولید آسانسورهای صنعتی

در میان شرکت های مختلف آسانسوری که به تولید انواع آسانسورهای صنعتی می پردازند، شرکت اوکسین جایگاه ویژه ای دارد. این شرکت از ابتدای تاسیس آن تاکنون به طور تخصصی در صنعت آسانسور و تجهیزات وابسته فعالیت کرده است. شرکت اوکسین هم اکنون در جایگاهی قرار دارد که بتواند بهترین انواع آسانسورها از جمله بالابرهای صنعتی را در بالاترین کیفیت، تولید و به بازار عرضه کند. شرکت اوکسین با برخورداری از تجهیزات مدرن و با فناوری بالا، کوشش بسیاری می کند تا آسانسورهای صنعتی بالاترین عملکرد، کیفیت و ایمنی را داشته باشند. مهندسان و تکنسین های این شرکت با تمام توان می کوشند تا بالابرهای صنعتی را به نحوی طراحی و تولید کنند که در هر محیط صنعتی کارکرد مطلوبی داشته باشد. آسانسورهای صنعتی تولید شده در شرکت اوکسین پس از راه اندازی به همراه گارانتی و بیمه نامه معتبر به مشتریان تحویل داده می شود. با این توضیحات، شرکت اوکسین آمادگی کامل دارد تا پس از انعقاد قرارداد، عملیات طراحی، تولید و راه اندازی آسانسور صنعتی را برای رفع نیازهای شما در محیط های صنعتی برعهده گیرد.

سولات متداول در مورد آسانسورهای صنعتی

  • آسانسورهای صنعتی تا چه میزان می توانند ظرفیت داشته باشند؟
    این آسانسورها می توانند بین 500 تا 3000 کیلوگرم بار را جابجا کنند.
  • منظور از سیستم اضافه بار (over load) در آسانسورهای صنعتی چیست؟
    این بالابرها به گونه ای طراحی شده اند که از سیستم اضافه بار برخوردارند. این سیستم وقتی بار درون کابین بیش از حد مجاز شود، از حرکت آن جلوگیری می کند. سیستم اضافه بار به منظور جلوگیری از بروز حوادث و سوانح در اثر حمل بارهای سنگین بیش از حد مجاز در آسانسورهای صنعتی نصب می شود.

دیدگاهی وجود ندارد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *